الطريقة
1- نحضر دجاجة وزنها كيلو جرام ونقطعها 8 قطع وننزع منها الجلد
2- اكيد هنغسلها كويس اوى بماء وملح وخل او ليمون ودقيق اوبصل
3-بعدين تضع فى وعاء عميق بيضة وتربيها كويس وبعدين تضعى ملعقتين كبيرتين من المايونيز وقليل من المستردة والكاتشب او صلصه ممكن تستغنى عن المسترده والكاتشب وتضعى الملح والتوابل حسب رغبتك وممكن تستخدمىكارى وزنجبيل وكمون وفلفل اسمروتمزجيها جيدا (الخلطة الاولى)
4- تضعى الدجاج فى الوعاء وتخلطيه جيدا بالخلطة(الاولى ) وتتركيه لمدة ساعتين وياريت اكتر
5- تحضرى وعاء اخر وتضعى فيه نص كوب دقيق ونص كوب بقسماط ونص كيس من خلطة البروست اوكيس من خلطة الفيجتار يفضل طبعا البروست وتمزجيهم جيدا وملح (الخلطة الثانية)تخرجى قطع الدجاج من الخلطة(الاولى) ثم تغمسيها جيدا فى الخلطة (التانية)
6- تضعى قطع الدجاج فى الفريزرلمدة ربع ساعة
7- بعد ذلك يكون الدجاج جاهزللقلى يبقى فى نار متوسطة لمدة تتراوح من 35 الى45دقيقة وفى نهاية القلى نرفع درجة الحرارة لنحصل على القرمشة المطلوبة
8-ممكن تعملى جنبها مكرونة وبطاطس شيبسى وسلطة طحينة
اللى صعب تجيب مايونيز ممكن تجرب الزبادى
منقول